Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.) – International Congress on Physical Education & Sports Science (I.C.P.E.S.S.) είναι το κορυφαίο διεθνές συνέδριο στον τομέα της Φυσικής Αγωγής & του Αθλητισμού που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και διοργανώνεται ανελλιπώς τα τελευταία 31 χρόνια από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.

Το Συνέδριο απευθυνόταν σε:

  • φοιτητές
  • καθηγητές Φυσικής Αγωγής
  • προπονητές
  • επιστήμονες από τον κλάδο της Υγείας
  • όσους αγαπούν τον αθλητισμό και την άσκηση

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάθε χρόνο περιλάμβανε κεντρικές διαλέξεις καταξιωμένων προσκεκλημένων ομιλητών, εξειδικευμένα σεμινάρια, στρογγυλές τράπεζες, βραβεύσεις ανθρώπων για την προσφορά τους στον αθλητισμό, παρουσιάσεις προφορικών και ψηφιακά αναρτημένων ανακοινώσεων.

Το φετινό συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 χρόνων λειτουργίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και φιλοξένησε σπουδαίους ανθρώπους του αθλητισμού. Παρόντες στο 31ο Διεθνές Συνέδριο ήταν οι κ.κ. Ευάγγελος Λιόλιος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Γιαννάκης, πρώην προπονητής της Εθνικής Ανδρών και εμβληματικοί καλαθοσφαιριστές της ομάδας που πρωταγωνίστησε τα έτη 2005 και 2006 σε Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Andrew Jones, Αρχισυντάκτης του έγκριτου περιοδικού Medicine & Science in Sports & Exercise και τεχνικός σύμβουλος του προπονητικού team του Eliud Kipchoge (“The Road to the 1:59 Marathon”).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου τιμήθηκε με το “Βραβείο Νίκος Σαμαρά” για τη συνολική προσφορά της στο αθλητικό ιδεώδες μία σπουδαία γυναίκα, η Άδα Σταματάτου, πρόεδρος της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας, Race For Autism Gr.

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις των επιστημονικών εργασιών, κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου πραγματοποιήθηκε πλήθος στρογγυλών τραπεζών και σεμιναρίων σχετικών με τον αθλητισμό, την άσκηση, τη λειτουργική άσκηση και την αποκατάσταση, καθώς και η ετήσια ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του 31ου Δ.Σ.Φ.Α.Α.

enaevents-icpess-2023-main-photoGiannakis-icpess-aponomhicpess-seminario-mermaiding

icpess-seminario-kyklikhkoino-from-the-top-icpessicpess-karpa-stroggylh-trapeza

stroggylh-trapeza-kardia-icpessAndrew-jones-icpess-kentrikh-omiliaada-stamatatou-icpess-vraveush

episimoi-icpessxairetismoi2-icpess-2023xairetismoi-icpess-2023dance-ceremony-icpess  xorhgoi-banner-icpess