Με τη συμμετοχή δραστήριων μαθητών και φοιτητών από την Ξάνθη και όχι μόνο που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον όλες τις δράσεις, ολοκληρώθηκε το διήμερο Interactive Workshop “CityLab meets SKG.education”.

Το workshop που είχε κύριο αντικείμενο τα Soft Skills, διοργανώθηκε από το Xanthi CityLab, με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού οργανισμού SKG.Education, του Xanthi TechLab, του φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης Ηρακλής Ζωγράφος και της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στην Ξάνθη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, οι συμμετέχοντες μαθητές από Λύκεια της Ξάνθης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Ηρακλή Ζωγράφου, Εκπαιδευτικού και Ιδιοκτήτη Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης με θέμα “Επαγγέλματα, Καριέρα, Soft Skills”. Ο κ. Ζωγράφος μοιράστηκε με το κοινό ιστορίες και χρήσιμες συμβουλές για το διάβασμα, την πορεία στο σχολείο και το πανεπιστήμιο αλλά και την επιλογή του κατάλληλου επαγγελματικού δρόμου. Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν στο διαδραστική δραστηριότητα για την επίλυση συγκρούσεων που είχε επιμεληθεί η ομάδα του SKG.Education.

Τους εκλεκτούς εισηγητές, αλλά και τους ενθουσιώδεις φοιτητές που παρακολούθησαν όλα τα δρώμενα της δεύτερης ημέρας του Workshop, υποδεχτήκαμε και φιλοξενήσαμε με χαρά στο #enahub, την Κυριακή. Την ξεχωριστή αυτή ημέρα καριέρας, άνοιξε ο Χρήστος Πιτιακούδης από το Τμήμα Marketing της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στο #enahub. Το δικό τους καλωσόρισμα έδωσαν και οι εκπρόσωποι του Xanthi CityLab, Μαρία Παπαδοπούλου και Γιώργος Σπανός, πριν ξεκινήσουν οι άκρως ενδιαφέρουσες δράσεις του SKG.Education σχετικά με τη δημιουργία ενός σωστού βιογραφικού (CV workshop), τα do’s and dont’s μιας πρώτης επαγγελματικής συνέντευξης που συζητήθηκαν με αφορμή ένα mockup interview, που πραγματοποιήθηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια του workshop.

Ακολούθησαν εισηγήσεις για τη σημασία της ανατροφοδότησης (Feedback) από τις εκπροσώπους του SKG.Education και την τέχνη της διαπραγμάτευσης, από τον Δημήτρη Γιαννακούδη, Συντονιστή του Χanthi TechLab.

Τέλος, τον κύκλο των εισηγήσεων έκλεισε η Εύη Βοϊβατοπούλου, Συντονίστρια Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Τομέα Ανταγωνιστικότητας ΜμΕ στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, η οποία έδωσε στους παρευρισκόμενους χρήσιμες συμβουλές για την πρώτη τους επαφή με τον εργασιακό χώρο, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ πανεπιστημίου και αγοράς εργασίας.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα ήθελε να ευχαριστήσει το Xanthi City Lab για την άψογη συνεργασία, τους εισηγητές για τα χρήσιμα insights και τους συμμετέχοντες φοιτητές για την παρουσία, τη θετική ενέργεια και το πολύτιμο feedback τους.

Η εταιρεία μας, παραμένοντας πιστή στην αποστολή της να συμβάλλει στην επιχειρηματική, οικονομική, τεχνολογική και κοινωνική ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην οποία δραστηριοποιείται, θα στέκεται πάντα αρωγός των δράσεων του Xanthi CityLab και κάθε άλλης αναπτυξιακής πρωτοβουλίας.