Εκδήλωση: “Ο Αναπτυξιακός Χαρακτήρας του eMT cluster”

30 Νοεμβρίου 2021
Εκδήλωση: “Ο Αναπτυξιακός Χαρακτήρας του eMT cluster”

Το eMT cluster, ο πρώτος Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, με Φορέα Αρωγό την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, διοργανώνει με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Έβρου, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00, εκδήλωση με τίτλο “Ο Αναπτυξιακός Χαρακτήρας του eMT cluster”.

Το eMT cluster συνθέτουν επιχειρήσεις πληροφορικής και Ακαδημαϊκοί Οργανισμοί της Ελλάδας και έχει ως αντικείμενο την ταχεία εφαρμογή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (fast digital on boarding) σε επιχειρήσεις και οργανισμούς κάθε μεγέθους. Συγκεντρώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες και μεθόδους που βρίσκουν εφαρμογή στον αγροτικό τομέα, στη μεταποίηση και τη βιομηχανία, στις έξυπνες πόλεις και τον τουρισμό, όπως επίσης και στην εξοικείωση του ανθρώπινου παράγοντα (εργαζομένων και πολιτών) με την τεχνολογία. To eMT cluster στοχεύει να αποτελέσει κόμβο επιχειρηματικότητας και διευκόλυνσης επενδύσεων, να ενισχύσει την απασχόληση και να στηρίξει την βιώσιμη ανάπτυξη σε όλη την Περιφέρεια.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία και τις εισηγήσεις τους, το Επιμελητήριο Έβρου καθώς και διακεκριμένοι καθηγητές και στελέχη του επιχειρείν που θα παρουσιάσουν τις προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που δημιουργούνται από την καινοτομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την παραγωγική συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων της Περιφέρειας.

Λόγω των περιορισμών που ισχύουν εξαιτίας των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του Covid-19, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, τόσο με περιορισμένη φυσική παρουσία στο χώρο της αίθουσας συνεδρίων “Ορφέας” του Ramada Plaza Thraki, όσο και με τη δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω livestreaming.

Ως ομιλητές συμμετέχουν οι:

Χριστόδουλος Τοψίδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου
Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΠΕ
Βασίλης Μακιός, Ομότιμος καθηγητής Παν. Πατρών, Iδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Μονάδας Corallia
Γιάννης Κωτσής – Γιανναράκης, Συντονιστής Δράσεων Καινοτομίας ΕΔΥΤΕ
Παντελής Μπότσαρης, Καθηγητής ΔΠΘ/Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, π. Αντιπρύτανης Ε&Κ, π. Πρόεδρος ΠΣΕΚ ΑΜΘ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Μηχανολογικού Σχεδιασμού, στον Τομέα Υλικών, Διεργασιών και Μηχανολογίας, του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής
Πέτρος Σουκουλιάς, Συνιδρυτής & Αdvisory Board SEEMS
Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, Διαχειριστής Δομής Επιχειρηματικότητας LightHub
Σταύρος Αμοιράς, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Φορέα Αρωγού για το eMT cluster
Γιώργος Παπασταματίου, Επιστημονικός Υπεύθυνος eMT cluster

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την #enaevents, η οποία αποτελεί μια νέα υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που ιδρύθηκε το 2006 και παρέχει υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις, Ιδιώτες, Δημόσιο Τομέα και Φορείς με έδρα την Ξάνθη και γραφεία στην Χρυσούπολη Καβάλας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο