Εκδήλωση: “Ψηφιακή γεωργία στην πράξη: Ποιότητα, κόστος, περιβάλλον”

08 Δεκεμβρίου 2021
Εκδήλωση: “Ψηφιακή γεωργία στην πράξη: Ποιότητα, κόστος, περιβάλλον”

Το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (iBO/EKETA), διοργανώνει με την υποστήριξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, Europe Direct, καθώς και των εταιρειών ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Farm B, σήμερα, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17:00, στο ξενοδοχείο Elisso, στη Ξάνθη εκδήλωση με τίτλο “Ψηφιακή Γεωργία στην Πράξη: Ποιότητα, κόστος, περιβάλλον ”.

Με γνώμονα ότι, ο Αγροδιατροφικός Τομέας αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ψηφιακά εργαλεία διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής που στοχεύουν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ τεχνολογικής έρευνας και καθημερινής πρακτικής στην αγροτική παραγωγή, όπως επιβάλλει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν τη Γεωργία 4.0, την Εφαρμοσμένη Γεωργία Ακριβείας, την Περιβαλλοντική Πιστοποίηση, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις Ψηφιακές Τεχνολογίες, καθώς και την Έρευνα και τις Καλές Γεωργικές Πρακτικές, ενώ θα παρουσιαστεί και μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα Ευφυούς Γεωργίας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ομιλητές είναι: ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιο-οικονομίας & Αγρο-τεχνολογίας (ΙΒΟ), Δρ. Μπόχτης Διονύσης και οι ερευνητές του ΙΒΟ/ΕΚΕΤΑ κ. Πλατής Ηλίας, Δρ. Αηδόνης Δημήτρης, Δρ. Ταγαράκης
Αριστοτέλης και κ. Κατέρης Δημήτρης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Μπαρδακίδης Δημήτρης .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, τόσο με περιορισμένη φυσική παρουσία στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Elisso στην Ξάνθη, όσο και με τη δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω livestreaming, λόγω των περιορισμών που ισχύουν εξαιτίας των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του Covid-19.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο