Εγκαίνια Θερμοκοιτίδας Δ.Π.Θ.: Thinc Thrace incubator

01 Ιουλίου 2022
Εγκαίνια Θερμοκοιτίδας Δ.Π.Θ.: Thinc Thrace incubator

Την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, στο νέο της χώρο, στον 3ο όροφο του Κτιρίου Β στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 12, στην Ξάνθη, εγκαινιάστηκε η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Thinc – Thrace incubator.

Παρουσία πλήθους κόσμου από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής, τελέστηκε από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων η τελετή των εγκαινίων της Thinc – Thrace incubator, η οποία συνοδεύτηκε από σύντομη ενημερωτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστου Δήμα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος τόνισε τη στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Στη συνέχεια, η Αντιπρύτανης Έρευνας & Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. και Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου, κα. Μιχαλοπούλου Μαρία άνοιξε τον κύκλο των εισηγήσεων με την παρουσίαση με θέμα “Δομές και πόροι για την έρευνα και την καινοτομία στο Δ.Π.Θ.”.

Ακολούθησε η παρουσίαση της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Thinc – Thrace incubator του ΔΠΘ, από τον κ. Μιχάλη ΠουσπουρίκαΓενικό Διευθυντή της εταιρείας ΦΜ Επιχειρείν, που αποτελεί μαζί με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης τους ανάδοχους φορείς της Thinc.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστου Δήμα με θέμα: “Έρευνα και Καινοτομία”.  O κ. Δήμας ανέλυσε κατά τη διάρκεια της  παρουσίασης του όλες τις δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τη στήριξη της καινοτομίας και της έρευνας, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και όλους τους συντελεστές στο έργο της θερμοκοιτίδας για το εγχείρημα αυτό.

Λίγα λόγια για τη Θερμοκοιτίδα Thinc – Thrace incubator 

Thinc – Thrace incubator αποτελεί την πρώτη αμιγώς πανεπιστημιακή θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων στη βόρεια Ελλάδα.

Σκοπός της θερμοκοιτίδας είναι να διευκολύνει στο ξεκίνημα τους νέους entrepreneurs να συστήσουν και να αναπτύξουν νέες καινοτόμες επιχειρήσεις εντός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Η Τhinc θα υποστηρίξει συνολικά 48 επιχειρηματικές ομάδες, 2 ή περισσότερων ατόμων τα επόμενα 2 χρόνια (24 κάθε έτος) παρέχοντας τους υψηλού επιπέδου υπηρεσίες:

  • Mentoring & Coaching
  • Νομική & Λογιστική Υποστήριξη
  • Funding & Networking

Οι κλαδικοί τομείς που θα εστιάζουν οι ομάδες που δραστηριοποιούνται εντός της θερμοκοιτίδας στην ΑΜΘ είναι οι τομείς εστίασης της RIS3:

  • Εφαρμογή καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής
  • Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών σε διάφορους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας
  • Εξοικονόμηση Ενέργειας – Εφαρμογές ολοκληρωμένων συστημάτων μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος επιχειρήσεων και αστικών εγκαταστάσεων.
  • Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη
  • Μεταφορές – Logistics
  • Υλικά – κατασκευές
  • Τουρισμός – Πολιτισμός – Δημιουργικές βιομηχανίες

 

Στοιχεία επικοινωνίας Thinc – Thrace incubator:

https://thinc.duth.gr

Βασιλίσσης Σοφίας 12, Ξάνθη

Β κτίριο – 3ος όροφος

2541079160

info@thraceincubator.gr

Μοιραστείτε το άρθρο