Επιτυχημένη η ημερίδα για την Ανάδειξη/Πιστοποίηση των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας του αγροτικού/ αγροδιατροφικού τομέα και η σύνδεση με τον Τριτογενή τομέα παραγωγής»

01 Φεβρουαρίου 2017
Επιτυχημένη η ημερίδα για την Ανάδειξη/Πιστοποίηση των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας του αγροτικού/ αγροδιατροφικού τομέα και η σύνδεση με τον Τριτογενή τομέα παραγωγής»

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα του ΕΒΕ Ξάνθης, με θέμα «Ανάδειξη-Πιστοποίηση των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας αγροτικού-Αγροδιατροφικού τομέα και σύνδεση με τον Τριτογενή Τομέα Παραγωγής» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.

Συμμετείχαν οι ομιλητές κ. Μιχάλης Αμοιρίδης – ‘Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Δρ. Θωμάς Μπαρτζάνας Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)/Ινστιτούτο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΕΤΕΘ), Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού Αμερικάνικη Γεωργική Σχολής, Msc Εμμανουήλ Σαραντίδης, Γεωπόνος – Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης, Μπαρδακίδης Δημήτρης Γεωπόνος – Μέλος Team Europe, κ. Νίκος Τσότσολας Παρουσίαση της πλατφόρμας «ΚΑΛΑΘΟΣ».

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν τοπικοί φορείς, παραγωγοί καθώς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού & της αγροδιατροφής.

Στόχος της ημερίδας ήταν να μπορέσει να προτείνει εναλλακτικές λύσεις στα χρόνια της κρίσης για τους τοπικούς παραγωγούς. Αναπτύχθηκε η στροφή στην διάδοση και στήριξη των τοπικών προϊόντων, στην τοπική κουζίνα, στα τοπικά έθιμα, καθώς και η πίστη στην μεσογειακή διατροφή και στα μεσογειακά προϊόντα.Παρουσιάστηκε η διασύνδεση του τουρισμού με την κατανάλωση τοπικών προϊόντων. Μπορούν να γίνουν οι ενέργειες για να καταναλώνουν οι τουρίστες της ΑΜΘ τοπικά προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διασυνδεθεί η τοπική γεωργία και κτηνοτροφία με τον τουρισμό.

Παρουσιάστηκαν τεχνολογίες και συστήματα ευφυούς γεωργίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην πρωτογενή αγροτική παραγωγή και συστήματα logistic όπως το KalaΘos.Αναπτύχτηκε η σημασία του συνεταιρίζεσθαι για την σύσταση και λειτουργία ομάδων – οργανώσεων παραγωγών του αγροτικού τομέα.

Παρουσιάσθηκαν από τον κ. Μπαρδακίδης Δημήτρης Γεωπόνο – Μέλος Team Europe και Στέλεχος της “ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης” οι σύγχρονες προκλήσεις στον αγροτικό τομέα, αναλύθηκαν τα συγχρηματοδοτούμενα εργαλεία του Π.Α.Α., αποτυπώθηκε η υφιστάμενη κατάσταση και αναδείχτηκαν τα προβλήματα αλλά και οι ευκαιρίες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο