Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από την περιοχή και όχι μόνο ολοκληρώθηκε η ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη στην Ξάνθη. Η εκδήλωση με τίτλο “18 εκδοχές της Αγάπης” ήταν βασισμένη στο νέο βιβλίο του συγγραφέα “Τα Γράμματα της Αγάπης”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Διόπτρα σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πυργελή, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στο #enahub, σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών από κάθε τομέα, με κοινό στόχο την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των ιδιαίτερα ενεργών συλλόγων της περιοχής: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης, “Η Αγάπη”, Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας και Αδεσποτούλια Ξάνθης, οι οποίοι με κινητήρια δύναμη την αγάπη προσφέρουν και συνεισφέρουν στους διαφορετικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται.

Το κοινό καλωσόρισε ο Θεράπων Φάκας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Life and Business Coach (Coach the Day), ο οποίος προλόγισε το βιβλίο αναφερόμενος σε αποσπάσματα μέσα από αυτό και τα συναισθήματα και τις αναζητήσεις που μπορεί να δημιουργήσει στον αναγνώστη.

Στη συνέχεια, αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση του νέου έργου, του γνωστού καλλιτέχνη της πόλης της Ξάνθης και δημιουργού της έκθεσης “Το Σπίτι της Σκιάς”, Τριαντάφυλλου Βαΐτση, με τίτλο “Σπάστε τη Σιωπή”. Ο κ. Βαΐτσης αναφέρθηκε στην ιδέα πίσω από τη δημιουργία του συγκεκριμένου γλυπτού σκιάς, το οποίο βασίστηκε στην αγάπη του για το συνάνθρωπο και στην ουσία γεννήθηκε μπροστά στα μάτια του κοινού της εκδήλωσης που παρακολούθησε αυτό το κομμάτι της εκδήλωσης με αμείωτο ενδιαφέρον.

Από συναίσθημα, ποιητική διάθεση και βαθιές φιλοσοφικές αναζητήσεις γύρω από την αγάπη ξεχείλιζε το τρίτο μέρος της εκδήλωσης, κατά το οποίο, ο συγγραφέας του βιβλίου, ο χαρισματικός και ιδιαίτερα αγαπητός κ. Σμυρνάκης αναφέρθηκε στα υποκατάστατα αλλά και στις διαφορετικές εκδοχές της αγάπης.

Στο τέλος της ομιλίας, ο συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του.

Την εκδήλωση υποστήριξε η ομάδα της #enaevents που σχεδιάζει και υλοποιεί ενημερωτικές, εκπαιδευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις και συνέδρια, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής, στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσµο.

Ευχαριστούμε τον κύριο Σμυρνάκη για τη μοναδική αυτή “βουτιά” στο συναίσθημα, όλους τους διοργανωτές και συντελεστές της εκδήλωσης για τη συνεργασία και τη θετική τους ενέργεια και το κοινό που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.