Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης σε ημερίδα για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

06 Νοεμβρίου 2018
Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης σε ημερίδα για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Με μεγάλη συμμετοχή τόσο από αγρότες, όσο και από γεωπόνους, συμβούλους και άλλους σχετικούς με το Π.Α.Α. 2014-2020 από τις περιοχές της Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Cris & Eve, ημερίδα με θέματα:

– Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) με εισηγητή τον Κο Μανέτα ΝΙκόλαο (Δ/ντη Διαχείρισης του Π.Α.Α. του Υ.Π.Α.Α.Τ.)

– Το πρόβλημα της Νιτρορύπανσης με εισηγητή τον Δρ. Καρυώτη Θεόδωρο (Γεωπόνο, Εδαφολόγο, Ερευνητή)

– Δράση 10.01.04 Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική χρήση με εισηγητή τον Διαμαντή Χαράλαμπο (Γεωπόνο μέλος Δ.Σ. του Π.Ο.Σ.Ε.Γ.)

Διοργανωτής της ημερίδας ήταν ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Εμπορίας Αγροτικών Εφοδίων.

Τα στοιχεία και πληροφορίες που μετέφεραν οι εισηγητές στην ημερίδα είναι πολύ σημαντικά όχι μόνο για τους παρευρισκόμενους αλλά και για τους πολίτες, μια και όλοι επηρεαζόμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τις γεωργικές εργασίες. Το συμπέρασμα από τις εισηγήσεις είναι ότι η νιτρορύπανση και η μη ορθή χρήση των αγροτικών φαρμάκων πρέπει να σταματήσει, ώστε να μειωθεί η επιβάρυσνη στο περιβάλλον και ως αποτέλεσμα να προκύψει η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Επίσης επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες, από τον Κο Μανέτα, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι σύντομα ξεκινάνε οι προκηρύξεις για τα πολυαναμενόμενα Σχέδια Βελτίωσης αλλά και τα προγράμματα της Απονιτροποίησης, της Βιολογικής Γεωργίας Κτηνοτροφίας, των Οργανώσεων Παραγωγής αλλά και αυτό των Γεωργικών Συμβούλων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και στελέχη της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης τόσο για ενημέρωση, όσο και για διευκρινήσεις σχετικά με τα θέματα που θα απασχολήσουν το άμεσο χρονικό διάστημα όλους όσους επιθυμούν να αναπτυχθούν στον πρωτογενή τομέα και χρειάζονται συμβουλευτικές υπηρεσίες για να χρηματοδοτήσουν, αν είναι εφικτό μέσω επιδοτήσεων, τα επενδυτικά τους σχέδια.

programma-agrotikis-anaptixis

Μοιραστείτε το άρθρο