Ημερίδα στη Ξάνθη με θέμα «Φυτοφάρμακα-Επιπτώσεις στην Υγεία και στο περιβάλλον»

02 Δεκεμβρίου 2016
Ημερίδα στη Ξάνθη με θέμα «Φυτοφάρμακα-Επιπτώσεις στην Υγεία και στο περιβάλλον»

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, η Ημερίδα με θέμα “Φυτοφάρμακα – Επιπτώσεις στην Υγεία και στο περιβάλλον” στο ξενοδοχείο Elisso της Ξάνθης με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης και το Europe Direct Ξάνθης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας άνοιξε η κα Μ. Γκάτζιου Αν. Καθηγήτρια Δ.Π.Θ. με θέμα τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στο περιβάλλον.

Ακολούθησε ο Γεωπόνος Μπαρδακίδης Δημήτρης, Σύμβουλος Ανάπτυξης της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Προϊστάμενος του Europe Direct Ξάνθης που ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος ως προϋπόθεση της κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε.

Στην συνέχεια η Αν Καθηγήτρια ΔΠΘ κα Αικ. Αλεξίου με την εισήγησή της για τις περιβαλλοντικές και επαγγελματικές εκθέσεις σε φυτοφάρμακα: δεδομένα στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Η Δρ Κ. Φυλακτακίδου με αναφορά στην έκθεση αγροτών σε επικίνδυνες χημικές ουσίες: ανάλυση κινδύνων και μέτρα προφύλαξης καθώς και οι Δρ Ε. Μπεζίρτζογλου με τον Δρ Α Αλεξόπουλο, που ανέλυσαν την υγιεινή και ασφάλεια στις αγροτικές εργασίες.

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με την Δρ Ε Νένα που ανέλυσε την αντιμετώπιση και πρόληψη ατυχημάτων, τις δηλητηριάσεις και τις πρώτες βοήθειες.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παραβρισκόμενους γεωπόνους και αγρότες.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο