Innovent Forum 2023 με τα “μάτια” της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

12 Φεβρουαρίου 2023
Innovent Forum 2023 με τα “μάτια” της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Στο σύγχρονο πολυχώρο Joist Innovation Park στη Λάρισα, είχε τη χαρά να φιλοξενηθεί η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023.

Στο Πάρκο Καινοτομίας Joist πραγματοποιήθηκε το Innovent Forum, η πρώτη υβριδική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας (δια ζώσης και online) με την συμμετοχή πλήθος εκθετών και επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εκθέτες που συμμετείχαν στο Innovent Forum παρουσίασαν τα τεχνολογικά και επιστημονικά τους επιτεύγματα στους τομείς της Τεχνολογίας Υγείας, της Αγροδιατροφικής Τεχνολογίας, της Βιοτεχνολογίας, της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, της Ενέργειας, των Κατασκευών, της Τεχνολογίας Διακυβέρνησης, των Έξυπνων Πόλεων και του Gaming.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης συμμετείχε στο Innovent Forum ως Φορέας Αρωγός του eMT cluster, του πρώτου συνεργατικού σχηματισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενημερώνοντας Φορείς, Επιχειρήσεις και απλούς επισκέπτες για τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που προσφέρει το cluster.

Ο Σταύρος Αμοιράς, συνιδρυτής & Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του eMT cluster, συμμετείχε στη συνεδρία με θέμα “Από το εργαστήριο στην αγορά: Η διαδρομή για την πυροδότηση της καινοτομίας”, όπου παρουσίασε το ρόλο της ena στα εμβληματικά έργα στα οποία συμμετέχει, eMT clusterEDIH #DigiAgriFood και Thinc Thrace incubator. O κ. Αμοιράς, εκθείασε την ανάπτυξη που γνωρίζει το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων (Startups) στην Ελλάδα και στη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης που υπάρχουν, η ανάπτυξη αυτή να επιταχυνθεί και να διασυνδεθεί με την πραγματική αγορά.
InnoventForum2

eMT cluster

Το σκοπό και το αντικείμενο του eMT cluster, με Φορέα Αρωγό την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, παρουσίασε ο Γιώργος Παπασταματίου, Coordinator του eMT cluster και CEO της εταιρείας Ten06. Στο πλαίσιο της ημερίδας με τίτλο «Παρουσίαση Καλών Πρακτικών», ο κ. Παπασταματίου τόνισε τη στόχευση του eMT cluster στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, το οποίο θα καλύπτει όλες τις τεχνολογικές ανάγκες ενός οργανισμού-επιχείρησης προσφέροντας παράλληλα καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις.

InnoventForum11
hdr

Το eMT cluster, διευκολύνει επιχειρήσεις κάθε μεγέθους στη γρήγορη πρόσβαση στην τεχνολογία (Fast digital onboarding) στους τομείς της Αγροδιατροφής, της Μεταποίησης και της Βιομηχανίας, στις Έξυπνες Πόλεις και τον Τουρισμό και στην Εκπαίδευση του Ανθρώπινου Δυναμικού μέσω της eMTMetaplatform.

Thinc Thrace incubator

Η πρώτη πανεπιστημιακή θερμοκοιτίδα στη Βόρεια Ελλάδα, Thinc Thrace incubator, στην οποία συμμετέχει η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ως ανάδοχος φορέας σε συνεργασία με την εταιρεία ΦΜ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, είχε την ευκαιρία να παρουσιαστεί στο κοινό του Innovent Forum από τον Μιχάλη Πουσπουρίκα, συνιδρυτή της ΦΜ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, στο πλαίσιο του workshop με τίτλο «Από την Ιδέα έως την επιτυχίαΔημιουργώ τη δική μου επιχείρηση».
InnoventForum12

Η Thinc Thrace incubator απευθύνεται σε ανθρώπους με καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες, οι οποίοι με τη σωστή και εξειδικευμένη υποστήριξη από ειδικούς στα πρώτα τους βήματα, έχουν την ευκαιρία να μεταμορφώσουν τις ιδέες τους σε μια νέα δυναμική επιχείρηση.
InnoventForum13

EDIH #DigiAgriFood

Στη συνεδρία με τίτλο «Πώς οι Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας και οι Δημόσιοι Φορείς συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της Τεχνολογίας;» συμμετείχε ο Δημήτρης Μπαρδακίδης, συνιδρυτής, Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα, της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.
InnoventForum3

Παρουσία του Δημάρχου Λαρισσαίων, Απόστολου Καλογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανασίου Κυριαζή και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Elevate Greece, Μιχάλη Δρίτσα, αλλά και εκπροσώπων των τεσσάρων από τους επτά Ευρωπαϊκούς Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας στην Ελλάδα, ο κ. Μπαρδακίδης παρουσίασε το αντικείμενο και τις υπηρεσίες του #DigiAgriFood.

Ο Δημήτρης Μπαρδακίδης, Quality & Risk Manager του #DigiAgriFood, παρουσίασε τις υπηρεσίες από τις οποίες  αναμένεται να ωφεληθούν χιλιάδες τελικοί χρήστες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, στα 3+4 έτη υλοποίησης του έργου.
InnoventForum4

Ο κόμβος #DigiAgriFood στοχεύει στη διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού όλου του φάσματος της αλυσίδας αξίας της Αγροδιατροφής με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις ΜμΕ και τον δημόσιο τομέα.

Το εταιρικό σχήμα του #DigiAgriFood, με επικεφαλής εταίρο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμπληρώνουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Στο Innovent Forum που διοργάνωσε το Joist, είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε και να δικτυωθούμε με επιχειρήσεις και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να ενημερώσουμε για τα εμβληματικά έργα στα οποία συμμετέχει η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Επιπλέον, είχαμε τη ευκαιρία να γνωρίσουμε πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες, να αλληλεπιδράσουμε με κορυφαίους εκθέτες και τη startup κοινότητα, να μάθουμε περισσότερα για την επιστήμη και τις τεχνολογίκες εξελίξεις στις επιχειρήσεις, να παρακολουθήσουμε αλλά και να συμμετάσχουμε σε εξαιρετικές ομιλίες και ενδιαφέροντα workshops.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του Joist, Τάσο Βασιλειάδη και όλη την ομάδα του για την άρτια διοργάνωση και τη θερμή φιλοξενία.

Μοιραστείτε το άρθρο