Ολοκλήρωση Εκδήλωσης: AgroWasteCompost – Εβρίτικα Κελλάρια

03 Ιουνίου 2022
Ολοκλήρωση Εκδήλωσης: AgroWasteCompost – Εβρίτικα Κελλάρια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Αξιοποίηση γεωργικών παραπροϊόντων στην παραγωγή οργανικών εδαφοβελτιωτικών μέσω κομποστοποίησης – AgroWasteCompost” , που διοργανώθηκε από την εταιρεία “Εβρίτικα Κελλάρια” με την υποστήριξη της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και τη συνεργασία του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή3 Ιουνίου 2022, στο Αμφιθέατρο “Ζαφείρης Άμπας”, της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Γαλατσίδας Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Χατζησαββίδης Χρήστος, καθώς και η εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κα. Αθανασίου Κωνσταντίνα.

Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν, η παρουσίαση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων της ιδιαιτέρως σημαντικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για λογαριασμό και σε συνεργασία με την εταιρεία “Εβρίτικα Κελλάρια Α.Ε.” στο πλαίσιο της δράσης “Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας, Έρευνας & Ανάπτυξης, στον τομέα προτεραιότητας της RIS3” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία & Θράκη” (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Τον κύκλο των εισηγήσεων άνοιξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Εβρίτικα Κελλάρια Α.Ε., κ. Χαρόβας Βασίλειος, με μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας και του μέλλοντος της εταιρείας.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα διαθέσιμα και αναμενόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη παρόμοιων και άλλων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, κατά την ομιλία του Γενικού Διευθυντή της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, κ. Μπαρδακίδη Δημήτρη.

Κατά τη διάρκεια των κεντρικών εισηγήσεων της ενημερωτικής εκδήλωσης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Κουρκουτάς Ιωάννης, και η Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κα. Καραπάντζου Ιωάννα, παρουσίασαν τη σημαντική δράση του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας, με έμφαση στο έργο “AgroWasteCompost” και τα μέχρι τώρα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιείται στα πλαίσια του.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την #enaevents, μια υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές, εκπαιδευτικές, συνεδριακές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.

Η ομάδα της #enaevents θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, το κοινό και τους εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τέλος όλους τους εισηγητές για τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους.

Μοιραστείτε το άρθρο