Ολοκλήρωση εκδήλωσης: Pavlidis Terroir

28 Μαΐου 2022
Ολοκλήρωση εκδήλωσης: Pavlidis Terroir

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Αξιοποίηση του μικροβιακού terroir των αμπελώνων της εταιρείας “Κτήμα Παυλίδη” για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των τοπικών οίνων – Pavlidis Terroir” , που διοργανώθηκε από την εταιρεία “Κτήμα Παυλίδης ΑΕ” με την υποστήριξη της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και τη συνεργασία του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, στο κελάρι του οινοποιείου της “Κτήμα Παυλίδης”, στα Κοκκινόγεια της Δράμας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Ιωάννης Σάββας, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Γεωργιάδης Στέφανος που αναφέρθηκαν τόσο στη συνεισφορά του “Κτήματος Παυλίδη” στην περιοχή της Δράμας και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., όσο και στην ιδιαίτερη σημασία της έρευνας, της καινοτομίας και της συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν, η παρουσίαση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων της ιδιαιτέρως σημαντικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για λογαριασμό και σε συνεργασία με την εταιρεία “Κτήμα Παυλίδης” στο πλαίσιο της δράσης “Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας, Έρευνας & Ανάπτυξηςστον τομέα προτεραιότητας της RIS3” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία & Θράκη” (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Ο κ. Παναγιώτης ΚυριακίδηςΓενικός Διευθυντής της “Κτήμα Παυλίδης ΑΕ” άνοιξε τις εισηγήσεις της ημερίδας, με μια σύντομη παρουσίαση της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια των κεντρικών εισηγήσεων, η κα. Μαριρένα Γρηγορίου, καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και οι Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές, Θεοδώρα Τσίρκα και Αναστάσιος Νικολάου περιέγραψαν με εύληπτο τρόπο σε όλους τους συμμετέχοντες το έργο και τα έως τώρα αποτελέσματα του.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα διαθέσιμα και αναμενόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη παρόμοιων και άλλων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, κατά την ομιλία του κ. Νίκου Χαραλαμπογιάννη, υπεύθυνου Επενδυτικών Σχεδίων Αναπτυξιακού Νόμου στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε γευστική δοκιμή και αξιολόγηση των δειγμάτων κρασιού που παράχθηκαν στο εργαστήριο ως αποτέλεσμα της μέχρι τώρα έρευνας στο πλαίσιο της δράσης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την #enaevents, μια υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές, εκπαιδευτικές, συνεδριακές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.

Η ομάδα της #enaevents θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, το κοινό και τους επίσημους φορείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τέλος όλους τους εισηγητές για τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο