Ολοκλήρωση εκδήλωσης: “Ψηφιακά εργαλεία ΜΜΕ – Γεωργία Ακριβείας”

07 Σεπτεμβρίου 2022
Ολοκλήρωση εκδήλωσης: “Ψηφιακά εργαλεία ΜΜΕ – Γεωργία Ακριβείας”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ – Γεωργία ακριβείας”, που διοργανώθηκε από την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, μέσω της νέας της υπηρεσίας #enaevents, σε συνεργασία με την εταιρεία farmB.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη6 Σεπτεμβρίου 2022, στον πολυλειτουργικό χώρο, #enahub, της enateam, στην Ξάνθη.

Ο κ. Δημήτρης ΜπαρδακίδηςΓενικός Διευθυντής της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται, μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού και της γεωργίας ακριβείας στον αγροτικό τομέα. Ενώ παράλληλα τόνισε πως η νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) θα εστιάσει γύρω από τρεις πυλώνες:

  • Υποστήριξη βιώσιμων γεωργικών εισοδημάτων για τη στήριξη της επισιτιστικής ασφάλειας,
  • Ενίχσυση της έρευνας, των τεχνολογιών και του ψηφιακού μετασχηματισμού στον αγροτικό τομέα και
  • Προστασία του περιβάλλοντος και μετριασμός της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κα Λιάνα ΚάβουραΣύμβουλος Ανάπτυξης Δευτερογενή Τομέα της enateam, η οποία ως υπεύθυνη για το πρόγραμμα “Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ” παρουσίασε τις βασικές πτυχές του προγράμματος και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τις επιχειρήσεις μέσω της επιδότησης του. Πιο συγκεκριμένα η κα Λιάνα Καβουρά ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη επιδότηση ύψους 90% και τις προϋποθέσεις – κριτήρια, που απαιτούνται προκειμένου να θεωρηθεί μια επιχείρηση, επιλέξιμη και να ενταχθεί στο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Ο κ. Ηλίας Πλατής του Ινστιτούτου Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (iBO/EKETA), εκπροσωπώντας την εταιρεία farmB (τεχνοβλαστό του EKETA), παρουσίασε την all-in-one ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης καλλιεργειών της farmB και τα ενδεικτικά πακέτα που προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος. Η ψηφιακή πλατφόρμα προσφέρει τις κατάλληλες πληροφορίες  στον γεωπόνο και στον παραγωγό με στόχο:

  • τη διασφάλιση της παραγωγής,
  • τις στοχευμένες εισροές και
  • τη μέγιστη απόδοση των καλλιεργειών.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν σε χαλαρό κλίμα απολαμβάνοντας τα εδέσματα του μπουφέ που είχε δημιουργηθεί για την εκδήλωση.

Η ομάδα της #enaevents θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέδραμαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τέλος τον εκλεκτό ομιλητή, κ. Ηλία Πλατή για τις εξαιρετική του παρουσίαση.

 

Μοιραστείτε το άρθρο