Ολοκλήρωση εκδήλωσης: “Χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιχείρηση μου”

02 Νοεμβρίου 2022
Ολοκλήρωση εκδήλωσης: “Χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιχείρηση μου”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιχείρησή μου”, που συνδιοργανώθηκε από την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και την ομάδα έργου #RemicroLOCAL του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ).
drama6

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2022, στον φιλόξενο χώρο της δομής στήριξης επιχειρηματικότητας Lab.40στη Δράμα.
drama3

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισε η Υπεύθυνη της δομής, κα Φωτεινή Δημίου. Η κα. Δημίου μέσα από μια σύντομη παρουσίαση, ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις του Lab.40.

Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης κ. Νεοκλής Στάμκοςεπικεφαλής του τμήματος Μικροπιστώσεων, του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ). Ο κ. Στάμκος, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις της χώρας μαςκαθώς και στους νέους τρόπους χρηματοδότησης εκτός τραπεζών που έχουν κάνει την εμφάνιση τους το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.
drama4

Την εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του ο κ. Νίκος ΧαραλαμπογιάννηςΣυντονιστής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αναπτυξιακού Νόμου & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Ο κ. Χαραλαμπογιάννης παρουσίασε τα βασικά σημεία του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 και στην συνέχεια παρουσίασε τις 2 ενεργές προσκλήσεις του αναπτυξιακού που αφορούν τα καθεστώτα «Αγροδιατροφή-Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων-Αλιεία-Υδατοκαλλιέργεια» και «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» και τις λεπτομέρειες τους.
drama5

Με μεγάλο ενδιαφέρον και εύστοχες ερωτήσεις, το κοινό συμμετείχε στον εποικοδομητικό διάλογο που προέκυψε σχετικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο.
drama8

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε χαλαρό κλίμα με τους ομιλητές για τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να διερευνήσουν πως μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία χρηματοδότησης που παρουσιάστηκαν και ειδικότερα τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο για να τις αναπτύξουν.
drama7

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και η ομάδα της #enaevents θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέδραμαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και ειδικότερα τη #RemicroLOCAL για την άψογη συνεργασία, το Lab.40 για τη θερμή φιλoξενία καθώς και τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

 

Μοιραστείτε το άρθρο