Ολοκλήρωση Εκπαιδευτικού Bootcamp στην Thinc Thrace Incubator σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΛ

05 Δεκεμβρίου 2022
Ολοκλήρωση Εκπαιδευτικού Bootcamp στην Thinc Thrace Incubator σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΛ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο bootcamp που διοργανώθηκε από την Thinc Thrace incubator σε συνεργασία με μέντορες του ΚΕΜΕΛ – Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Thinc Thrace incubator και πραγματοποιήθηκε υβριδικά, υποστηρίζοντας τόσο δια ζώσης, όσο και εξ αποστάσεως παρακολούθηση.

Κεντρικοί ομιλητές και συντονιστές του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν ο κ. Σπηλιόπουλος Διονύσιος, Πρόεδρος του ΚΕΜΕΛ και π. Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος Schneider Electric ΑΕ και η κ. Αυγερινού Αναστασία, Γραμματέας και π. Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ).

Το παρόν έδωσε επίσης και ο κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, μέντορας του ΚΕΜΕΛ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και π. Διευθυντής καταστημάτων Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος συνέβαλε καταλυτικά στο συντονισμό του bootcamp.

Τη Thinc Thrace incubator εκπροσώπησε η ομάδα των αναδόχων φορέων και πιο συγκεκριμένα οι κκ. Σταύρος Αμοιράς, συνιδρυτής και Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, και Μιχάλης Πουσπουρίκας, συνιδρυτής της ΦΜ-Επιχειρείν, καθώς και τα μέλη της ομάδας υποστήριξης κκ. Χρήστος ΠαπαχαβιάρηςΖωή Αγαθαγγελίδου και Στέλιος Κοτόπουλος.
Bootcamp4

Οι 21 επιχειρηματικές ομάδες της Thinc Thrace incubator έδωσαν το παρόν και άδραξαν στο μέγιστο την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους στους μέντορες και να ενσωματώσουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις που έλαβαν στο επιχειρηματικό τους πλάνο.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι κάτωθι ομάδες με τους εκπροσώπους και τα μέλη τους: A random island, ABCureD, JOYLLAMA, Ολγα Βομβαρδά, Caru, Expesis, Wise Age (Smartbell), COLAB, Ponao, ScolAR, Glossonauts, Alpha-Health, e-Αιμοδότες, GymPeak, Pyrin, Iconic Ancestors, Home Organizers, EnvRIo, Stickeet, BIOCOM και Cicloo.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του bootcamp, η ομάδα της Thinc Thrace incubator καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και σύστησε τους μέντορες στις επιχειρηματικές ομάδες. Οι εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν τη μεθοδολογία Lean Startup, βασικές πληροφορίες για early stage επιχειρηματικά εγχειρήματα καθώς και την εισαγωγή στην έννοια του Business Model Canvas (BMC).
3

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, οι ομάδες εξοικειώθηκαν με εφαρμογές επιτυχημένων BMCs και case studies επιτυχημένων startups. Επίσης, oι εκπρόσωποι τους είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τη μεθοδολογία Αssumptions Validation και να την εφαρμόσουν σε case studies.

Με το πέρας των δύο πρώτων ημερών εκπαίδευσης, οι ομάδες κλήθηκαν να εργαστούν πάνω στο δικό τους Business Model Canvas ώστε να το παρουσιάσουν ενώπιον των συμμετεχόντων την τρίτη και τελευταία ημέρα του bootcamp.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας, οι ομάδες χωρίστηκαν σε groups και παρουσίασαν τα BMC τους.

Η κα. Αυγερινού Αναστασία και ο κ. Σπηλιόπουλος Διονύσιος ανέλαβαν το mentoring των ομάδων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δια ζώσης ενώ ο κ. Δημήτρης Παξιμάδης, π. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ogilvy One Athens, ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας, Πρόεδρος της Imerys Greece και ο κ. Παντελής Κονταξάκης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και π. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στη ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,  των αντίστοιχων ομάδων που παρακολούθησαν το bootcamp εξ αποστάσεως.

Ιδιαίτερα σημαντική για την περαιτέρω εξέλιξη των επιχειρηματικών ιδεών των ομάδων ήταν η ανατροφοδότηση που έλαβαν τόσο από τους μέντορες όσο και από την ομάδα υποστήριξης της Thinc Thrace incubator κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι μέντορς, οι εκπρόσωποι των ομάδων και της επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας είχαν την ευκαιρία για ελεύθερη συζήτηση και δικτύωση μεταξύ τους.
2

Η Thinc Thrace incubator, η πρώτη πανεπιστημιακή θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζει την υποστήριξη των ομάδων που φιλοξενεί με εκδηλώσεις και mentoring sessions.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Ανάδοχος Φορέα της Thinc Thrace incubator, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους μέντορες, τις ομάδες και όλους όσους συμμετείχαν στο bootcamp.

Bootcamp1

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο