Ολοκλήρωση εκδήλωσης: “Καινοτόμες Τεχνολογίες & Σύγχρονες Απαιτήσεις στην Αγορά Ζωοτροφών”

18 Μαΐου 2022
Ολοκλήρωση εκδήλωσης: “Καινοτόμες Τεχνολογίες & Σύγχρονες Απαιτήσεις στην Αγορά Ζωοτροφών”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Καινοτόμες Τεχνολογίες & Σύγχρονες Απαιτήσεις στην Αγορά Ζωοτροφών» που διοργανώθηκε από την εταιρεία Αγροθράκη Α.Ε. – Σταυρακάρας Παναγιώτης Εμπόριο Αγροτικών Προϊόντων με την υποστήριξη της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, στην ολοκαίνουρια αίθουσα εκδηλώσεων της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, με σκοπό αφενός την ενημέρωση του κοινού για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων στο χώρο της κτηνοτροφίας, της γεωργίας και της αγροδιατροφής και αφετέρου την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Αγροθράκη Α.Ε. σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα πλαίσια της δράσης “Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας, Έρευνας & Ανάπτυξης, στον τομέα προτεραιότητας της RIS3” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία & Θράκη” (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Κατά τη διάρκεια των κεντρικών εισηγήσεων της εκδήλωσης, η ερευνήτρια του Εθνικού Μετσόβιου ΠολυτεχνείουΧριστίνα Δρόσου, παρουσίασε απομακρυσμένα (σύνδεση zoom), τόσο τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει το Ε.Μ.Π., όσο και το έργο που υλοποιεί σε συνεργασία με την εταιρεία Αγροθράκη ΑΕ και τα ως τώρα σημαντικά αποτελέσματα του.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Αγροθράκη Α.Ε.Παναγιώτης Σταυρακάρας και η εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κωνσταντίνα Αθανασίου.

Τέλος, με μεγάλο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την παρουσίαση εφαρμογών Γεωργίας Ακριβείας από τον Δρ. Αριστοτέλη Ταγαράκη, Ερευνητή του Ινστιτούτου Βιο-Οικονομίας & Αγρο-Τεχνολογίας, αλλά και την παρουσίαση του Γενικού Διευθυντή της ena Σύμβουλοι ΑνάπτυξηςΔημήτρη Μπαρδακίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις στην Ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα και το υπο-Μέτρο 2.1 «Χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τομέα», που  παρέχει τη δυνατότητα σε γεωργούς να έχουν συμβουλευτική υποστήριξη για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκμετάλλευσή τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την #enaevents, μια υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές, εκπαιδευτικές, συνεδριακές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.

Η ομάδα της #enaevents θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέδραμαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τέλος όλους τους εκλεκτούς ομιλητές για τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις.

Καινοτόμες Τεχνολογίες & Σύγχρονες Απαιτήσεις στην Αγορά Ζωοτροφών

Μοιραστείτε το άρθρο