Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η “Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster”

25 Νοεμβρίου 2022
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η “Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster”

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Φορέας Αρωγός του eMT cluster, του πρώτου συνεργατικού σχηματισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της στην Ξάνθη, τις εταιρείες Μέλη του cluster.

H «Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στο #enahub, σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών από κάθε τομέα, με κοινό στόχο την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster1

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster2

Στόχος της συνάντησης των 15 εταιριών προηγμένων λύσεων τεχνολογίας που συνθέτουν το eMT cluster, ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο σχηματισμός, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στην Περιφέρεια της ΑΜΘ.

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster8

Οι 15 επιχειρήσεις -μέλη του eMT cluster, μαζί με τους υπεργολάβους τους, αναμένεται να διαμορφώσουν ένα προηγμένο Κέντρο Τεχνολογίας (technology hub) που απευθύνεται πρωταρχικά στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς της Περιφέρειας, στις οποίες θα εξασφαλίζει:
 Πληρότητα τεχνολογικών λύσεων. Το eMT cluster θα καλύπτει κάθε σύγχρονη ανάγκη που απαιτείται από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εμπορικές, Μεταποιητικές και Βιομηχανικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις του τομέα Τουρισμού και Επιχειρήσεων, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και συλλογικούς φορείς όπως Επιμελητήρια και Συνεταιρισμούς, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης.
 Ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών. Οι προηγμένες τεχνολογίες θα συνδυάζονται με τις απαραίτητες μελέτες, συμβουλευτική των επιχειρήσεων, εκπαίδευση και διαχείριση προγραμμάτων, ώστε η επιχείρηση να έχει σε ένα σημείο το σύνολο των εργασιών που απαιτείται για τον τεχνολογικό της μετασχηματισμό και την ενίσχυση της καινοτομίας της που θα συμβάλλει στα επιχειρησιακά της σχέδια.
 Εγγύτητα. Το eMT cluster θα λειτουργεί στο περιβάλλον της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις την γρήγορη ανταπόκριση στις αναμενόμενα διευρυμένες ανάγκες τους. Στο eMT cluster υπάρχει άλλωστε η κατάλληλη ομάδα υποστήριξης, στην οποία οι επιχειρήσεις και οι Οργανισμοί μπορούν να απευθύνονται για την υποστήριξη των αναγκών τους και την αναζήτηση των κατάλληλων συνεργατών.

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster3

Χαιρετισμό στη συνάντηση, απηύθυνε ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης, Αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το eMT cluster και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τόσο στην περιοχή της Ξάνθης, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας.

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster9

Ο κ. Σταύρος Αμοιράς, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και Συνιδρυτής της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, καλωσόρισε στην Ξάνθη τους εκπροσώπους των Μελών του eMT cluster και παρουσίασε τη δέσμη υπηρεσιών που προσφέρει η ena. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει επίσης, τις ευκαιρίες συνεργασίας που αναπτύσσονται μεταξύ των Μελών του eMT cluster καθώς και την ανάγκη επιπλέον ενίσχυσης τους.

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster4

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Παπασταματίου, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του eMT cluster και ο κ. Στέλιος Κοτόπουλος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ερευνητικών Προγραμμάτων της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, άνοιξαν τον κύκλο των τεχνικών εργασιών της συνάντησης παρουσιάζοντας τα θέματα και τις διαδικασίες προς συζήτηση.

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster5

Κατά τη διάρκεια της Πρώτης Συνάντησης των Μελών του eMT cluster, επιβεβαιώθηκαν οι άξονες στρατηγικής του συνεργατικού σχηματισμού, που συνοψίζονται στην ενίσχυση της καινοτομίας και στην υποστήριξη των επιχειρήσεων ώστε να οδηγηθούν ασφαλέστερα και ταχύτερα στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster6

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster7

Στην υβριδική συνάντηση φιλοξενήθηκαν δια ζώσης αλλά και απομακρυσμένα οι εκπρόσωποι των εταιριών-Μελών του cluster: Alpha Plan Consultants, Geosense, Explicit AI, ATC, OTS, MyIP net-Works, Seems, Genet, Vertitech, Act4energy, ΦΜ Επιχειρείν, Ten06, EFB, Cogninn και Lioncode .
Στα διαλείμματα των τεχνικών εργασιών της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εταιριών-Μελών του eMT cluster είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές πίτες και αλλαντικά, καθώς και ΠΟΠ τοπικά τυριά.

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster10

Το πέρας της συνάντησης ακολούθησε μια ξεχωριστή ξενάγηση στην Παλιά Πόλη και το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο της Ξάνθης από τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης καθώς και γεύμα με παραδοσιακές γεύσεις και τοπικούς οίνους που αποτέλεσε ευκαιρία για περαιτέρω δικτύωση και αλληλεπίδραση μεταξύ των Μελών.
Η Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster διοργανώθηκε από την #enaevents, μια υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster11

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, παραμένει πιστή στην αποστολή να συμβάλει στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην οποία δραστηριοποιείται.

 

Μοιραστείτε το άρθρο