Ολοκληρώθηκε το First Lego League Xanthi 2019

25 Φεβρουαρίου 2019
Ολοκληρώθηκε το First Lego League Xanthi 2019

Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά την Ξάνθη. Δεκάδες μικροί μαθητές πήραν μέρος στη φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Αμοιρίδιο στάδιο Ξάνθης και είχε τίτλο “Into Orbit”.
Το FIRST LEGO League, που και για τη φετινή σχολική χρονιά 2018 – 2019 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, κάλεσε φέτος τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες με την ομάδα τους στο διάστημα, όπου έπρεπε να εξερευνήσουν, να μάθουν, αλλά και να βρουν λύσεις στο σύμπαν, σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Στο πλαίσιο του Project οι ομάδες έπρεπε να χτίσουν, να δοκιμάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα είναι το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας.
Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού FFL είναι το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ανάμεσα στους χορηγούς του event, στα πλαίσια της αποστολής της για την ανάπτυξη των ανθρώπων της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της ΑΜΘ ήταν και η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Οι ομάδες που ξεχώρισαν βραβεύτηκαν και προκρίθηκαν στο Μεγάλο Τελικό της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Μαρτίου. Στη βράβευση των παιδιών συμμετείχε εκπροσωπώντας την enateam, ο δικός μας Αλέξανδρος Τσολακίδης.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους διοργανωτές του event!

Μοιραστείτε το άρθρο