Ολοκλήρωση εκδήλωσης: “Τα σημαντικά σημεία της Νέας ΚΑΠ και των Νέων Σχεδίων Βελτίωσης“ στην Χρυσούπολη

27 Μαρτίου 2023
Ολοκλήρωση εκδήλωσης: “Τα σημαντικά σημεία της Νέας ΚΑΠ και των Νέων Σχεδίων Βελτίωσης“ στην Χρυσούπολη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τίτλο “Τα σημαντικά σημεία της Νέας ΚΑΠ και των Νέων Σχεδίων Βελτίωσης“, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Χρυσούπολης.

Στην ενημερωτική εκδήλωση, οι παραγωγοί είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023 – 2027 και να γνωρίσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν για την αναβάθμιση των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων, όπως τα Σχέδια Βελτίωσης.

Το κοινό καλωσόρισε ο Δημήτρης Μπαρδακίδης, Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση με μια σύντομη αναφορά στο πλήθος των αλλαγών και των δυσκολιών που φέρνει η νέα ΚΑΠ αλλά και στη δυνατότητα αντιμετώπισης τους με όπλα τη σωστή ενημέρωση και την ορθή ανάπτυξη των καλλιεργητικών σχεδίων των παραγωγών σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους τους.

neakapxr6

Ο κ. Μπαρδακίδης, ο οποίος είχε επίσης την ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης έδωσε στη συνέχεια το λόγο στις Μαρία Καρατζόγλου και Σαλώμη Παλαμιδά, Συμβούλους Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και υπεύθυνες των ομάδων ΟΣΔΕ στα γραφεία της Ξάνθης και της Χρυσούπολης αντίστοιχα.

Η Μαρία Καρατζόγλου αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της νέας ΚΑΠ και τα στοιχεία διαφοροποίησης της από όσα ίσχυαν μέχρι το προηγούμενο έτος, παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα και περιπτώσεις εφαρμογής και απάντησε στα ερωτήματα των παραγωγών.

neakapxr8

Στη συνέχεια, η Σαλώμη Παλαμίδα αναφέρθηκε στα στοιχεία της νέας ΚΑΠ που αφορούν τα οικολογικά σχήματα (eco-schemes) και τις αλλαγές που έρχονται φέτος όσον αφορά στις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

neakapxr3

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δράση “Σχέδια Βελτίωσης” (Δράση 4.1.5 – «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020), για τα οποία είναι ανοιχτή αυτή τη στιγμή και μέχρι τις 16/05 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Την εισαγωγή σε αυτή την ενότητα της εκδήλωσης έκανε ο Λάμπρος Εξίογλου, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Υπεύθυνος Πρωτογενούς Τομέα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, παρουσιάζοντας τα βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία του Πρωτογενούς Τομέα.

neakapxr2

Στα βασικά σημεία της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης, τους δικαιούχους, το ύψος της χρηματοδότησης και τις επιλέξιμες δαπάνες αναφέρθηκε ο Ραφαήλ – Νικόλαος Γκιουζέπας, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα και υπεύθυνος της δράσης για το γραφείο της Χρυσούπολης.

neakapxr5

Την εκδήλωση έκλεισε ο Φάνης Κουτρουβέλης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα και υπεύθυνος της δράσης “Σχέδια Βελτίωσης” για το σύνολο της εταιρείας, ο οποίος παρουσίασε τα κριτήρια βαθμολογίας για την ένταξη των ενδιαφερομένων στη δράση αλλά και παραδείγματα περιπτώσεων.

neakapxr4

Καθ’ όλη τη διάρκεια καθώς και μετά το πέρας των εισηγήσεων, έγινε δημιουργικός διάλογος μεταξύ των στελεχών της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και των παραγωγών που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα παρουσιάστηκαν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης o κ. Μπαρδακίδης σύστησε στους παρευρισκόμενους την ομάδα στελεχών που θα εξυπηρετεί τους παραγωγούς στο υποκατάστημα της Χρυσούπολης. Την ομάδα μαζί με τη Σαλώμη Παλαμιδά και τον Ραφαήλ-Νικόλαο Γκιουζέπα, που συμμετείχαν στην εκδήλωση με εισηγήσεις, συμπληρώνουν οι Χρήστος ΑντωνίουΚωνσταντίνος ΛεπίδαςΖωή Θεοδοσοπούλου και Μαρία Κιοπεκτζή.

neakapxr7

H εκδήλωση διοργανώθηκε από την #enaevents, τη νέα υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές, εκπαιδευτικές, συνεδριακές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.

Η ομάδα της #enaevents θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Μοιραστείτε το άρθρο