Ολοκλήρωση εκδήλωσης: Τα σημαντικά σημεία της Νέας ΚΑΠ και των Νέων Σχεδίων Βελτίωσης

30 Μαρτίου 2023
Ολοκλήρωση εκδήλωσης: Τα σημαντικά σημεία της Νέας ΚΑΠ και των Νέων Σχεδίων Βελτίωσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τίτλο “Τα σημαντικά σημεία της Νέας ΚΑΠ και των Νέων Σχεδίων Βελτίωσης”, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2023, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα στο #enahub, σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών από κάθε τομέα, με κοινό στόχο την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Στην ενημερωτική εκδήλωση οι παραγωγοί είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023 – 2027 και να γνωρίσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν για την αναβάθμιση των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων, όπως τα Σχέδια Βελτίωσης.

neakapx7

Το κοινό καλωσόρισε ο Δημήτρης Μπαρδακίδης, Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση με μια σύντομη παρουσίαση της εταιρείας και αναφέρθηκε στους στόχους και το όραμα αυτής. Στην συνέχεια, έκανε μια αναφορά στο πλήθος των αλλαγών και των δυσκολιών προσαρμογής στην νέα ΚΑΠ αλλά και την δυνατότητα αντιμετώπισης τους, με όπλα τη σωστή ενημέρωση και την εξειδικευμένη δημιουργία καλλιεργητικών σχεδίων και παραγωγών σε συνεργασία με τον έμπιστο σύμβουλό τους.

neakapx1

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι Μαρία Καρατζόγλου και Σαλώμη Παλαμιδά, Σύμβουλοι Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και υπεύθυνες των ομάδων ΟΣΔΕ στα γραφεία της Ξάνθης και της Χρυσούπολης αντίστοιχα.

neakapx6

Η Μαρία Καρατζόγλου αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της νέας ΚΑΠ και τα στοιχεία διαφοροποίησης της από όσα ίσχυαν μέχρι το προηγούμενο έτος, παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα και περιπτώσεις εφαρμογής ενώ απάντησε και στα ερωτήματα των παραγωγών.

neakapx4

Η Σαλώμη Παλαμιδά αναφέρθηκε στα στοιχεία της νέας ΚΑΠ που αφορούν τις αλλαγές στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τα οικολογικά σχήματα (eco-schemes).

neakapx9

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν προκειμένου να αναβαθμίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δράση “Σχέδια Βελτίωσης” (Δράση 4.1.5 – «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020), για τα οποία είναι ανοιχτή αυτή τη στιγμή και μέχρι τις 16/05 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Την εισαγωγή σε αυτή την ενότητα αλλά και την παρουσίαση της, έκανε ο Φάνης Κουτρουβέλης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα και υπεύθυνος της δράσης “Σχέδια Βελτίωσης” για το σύνολο της εταιρείας, ο οποίος ανέφερε τα βασικά σημεία της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης, τους δικαιούχους, το ύψος της χρηματοδότησης, τις επιλέξιμες δαπάνες όπως και τα κριτήρια βαθμολογίας για την ένταξη των ενδιαφερομένων στη δράση αλλά και παραδείγματα περιπτώσεων.

neakapx13

Καθ’ όλη τη διάρκεια καθώς και μετά το πέρας των εισηγήσεων, έγινε δημιουργικός διάλογος μεταξύ των στελεχών της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και των παραγωγών που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα παρουσιάστηκαν.

neakapx14

H εκδήλωση διοργανώθηκε από την #enaevents, τη νέα υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές, εκπαιδευτικές, συνεδριακές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.

Η ομάδα της #enaevents θα ήθελε να ευχαριστήσει τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Μοιραστείτε το άρθρο