Ολοκλήρωση εκδήλωσης “Ψηφιακή Γεωργία στην Πράξη: Ποιότητα, Κόστος, Περιβάλλον”

09 Δεκεμβρίου 2021
Ολοκλήρωση εκδήλωσης “Ψηφιακή Γεωργία στην Πράξη: Ποιότητα, Κόστος, Περιβάλλον”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τίτλο “Ψηφιακή γεωργία στην πράξη: Ποιότητα, κόστος, περιβάλλον” που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (iBO/EKETA), με την υποστήριξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, Europe Direct, καθώς και των εταιρειών ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Farm B.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2021, στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Elisso, στην Ξάνθη, με σκοπό την παρουσίαση στο κοινό, ψηφιακών εργαλείων διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής που στοχεύουν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ τεχνολογικής έρευνας και καθημερινής πρακτικής στην αγροτική παραγωγή, όπως επιβάλλει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (iBO/EKETA), Δρ. Διονύσης Μπόχτης, οι διακεκριμένοι Συντονιστές Ερευνητές του iBO/CERTH: Δρ. Ηλίας Πλατής, Δρ. Δημήτρης Αηδόνης, Δρ. Δημήτρης Κατέρης και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Μπαρδακίδης. Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Κώστας Κουρτίδης και η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κα Μαρία Μιχαλοπούλου.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν αφορούν:

  • Τη Γεωργία 4.0.
  • Την Εφαρμοσμένη Γεωργία Ακριβείας.
  • Την Περιβαλλοντική Πιστοποίηση.
  • Τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις Ψηφιακές Τεχνολογίες.
  • Την Έρευνα και τις Καλές Γεωργικές Πρακτικές και
  • Την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας Ευφυούς Γεωργίας..

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και η ομάδα της #enaevents ως υποστηρικτές της εκδήλωσης θέλει να ευχαριστήσει όλους τους ομιλητές και τους συντελεστές της, καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση με φυσική ή ψηφιακή παρουσία.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο