Τα μέλη της enateam “Γνώρισαν τον εαυτό τους, γνωρίζοντας την πόλη τους”

01 Οκτωβρίου 2022
Τα μέλη της enateam “Γνώρισαν τον εαυτό τους, γνωρίζοντας την πόλη τους”

Ένα ξεχωριστό, διαδραστικό και έξω από τα συνηθισμένα στενά όρια του γραφείου, περιπατητικό σεμινάριο παρέα με τον Business & Life CoachΘεράπων Φάκα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα στελέχη της enateam.

enateam_Therapwn10

10 μοναδικά μαθήματα ζωής εμπνευσμένα από 10 ιστορικούς σταθμούς στην πόλη της Ξάνθης αποτελούν το “Γνωρίζω τον εαυτό μου, γνωρίζοντας την πόλη μου“. Πινελιές ιστορίας, επιβλητικά σημεία αναφοράς της Ξάνθης, μια όμορφη περιπατητική βόλτα στη γραφική Παλιά Πόλη και χρήσιμες συμβουλές ενδυνάμωσης και παρακίνησης συνέθεσαν τη μοναδική εμπειρία που μοιράστηκε η ομάδα.

Πώς μπορεί να δει κάποιος μέσα στον εαυτό του, κοιτάζοντας μνημεία και σημεία κατατεθέν της πόλης μας από μία διαφορετική οπτική;

Πώς μπορεί το ρολόι της Ξάνθης να συνδέεται με την ιδιαίτερη προσωπικότητα του καθενός από εμάς;

Πώς μπορεί η οικία του Χατζηδάκι να μας εμπνεύσει να πιστέψουμε στο προσωπικό μας όραμα και να κυνηγήσουμε με επιμονή τους στόχους που έχουμε θέσει;

Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα που έθεσε ο γεμάτος ενέργεια “ξεναγός” μας, αποτέλεσαν την αρχή για μια προσωπική ενδοσκόπηση και αναζήτηση μέσα μας, για την εσωτερική φωνή που μας προτρέπει να γίνουμε όλα όσα ονειρευόμαστε και ακόμα περισσότερα.

enateam_Therapwn3

Οι ζωντανές εικόνες, ο χαλαρός περίπατος και η αλληλεπίδραση της κοινότητας της enateam έξω από τους χώρους της εταιρείας, αναζωογόνησαν το σώμα και το πνεύμα των μελών της ομάδας και ενίσχυσαν τους δεσμούς της. Κυρίως όμως, κάθε σταθμός της περιήγησης είχε κάτι να μας διδάξει, να μας εμπνεύσει και να μοιραστεί μηνύματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Τι είπαν όμως τα μέλη της ομάδας μας για την ξεχωριστή εμπειρία τους στο “Γνωρίζω τον εαυτό μου, γνωρίζοντας την πόλη μου“;

Βάλια Ρέστα: “Κάθε στάση ήταν ένα μάθημα, μία αφύπνιση της εσωτερικής μας φωνής, μια περιήγηση στις βαθύτερες σκέψεις μας. Παλιές ιστορίες με νέες ερμηνείες που μας έθεσαν έναν προβληματισμό. Τελικά κοιτάζουμε πέρα από αυτό που βλέπουμε; Για ακόμη μία φορά ο Θεράπων, έβαλε το μικρόβιο της εξέλιξης στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις περιστάσεις και κυρίως στον τρόπο που αντιδρούμε σε αυτές!”

Σεβιλάι Χαλήμ: “Ένα σεμινάριο εναλλακτικό, διαφορετικό από τα άλλα. Μέσα από τα λόγια του Θεράπων και τη διαδρομή στην παλιά πόλη της Ξάνθης, συνειδητοποίησα ότι το κυνήγι της ευτυχίας τελικά ίσως και να μην είναι κυνήγι. Η ευτυχία, η ευημερία και όλα τα ευ της ζωής βρίσκονται ακριβώς δίπλα μας, αλλά δεν τα βλέπουμε. Τείνουμε να μεγαλοποιούμε φόβους και προβλήματα τα οποία ίσως απλώς να χρειάζονται προσέγγιση από μια διαφορετική “οπτική”. Με δύο λόγια, ο κύκλος τετραγωνίζει, το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και επιμονή!”

Κωνσταντίνος Χάλας: “Το σεμινάριο αυτό ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία γνωριμίας με την πόλη της Ξάνθης αλλά και τους συνάδελφους μας και μια μοναδική ευκαιρία αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών”

Μαρίνα Πούλιου: “Το σεμινάριο ήταν μια όμορφη εμπειρία. Ο Θεράπων μοιράστηκε τη θετική του ενέργεια μαζί μας και όσα μας είπε μας έβαλαν σε σκέψεις. Προσωπικά απόλαυσα τον περίπατο που έδιωξε την ένταση της εργασιακής ημέρας. Αγαπημένος σταθμός του περιπάτου για μένα ήταν το σπίτι της σκιάς, το οποίο επισκέφτηκα για πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκα!! Εύχομαι να γίνουν κι άλλα παρόμοια σεμινάρια.”

Το απόγευμα ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο After summer party για όλη την ομάδα στον τελευταίο σταθμό της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διαδρομής μας, για light φαγητό και cocktails στo αναψυκτήριο “Μπαχάμες”.

H ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Θεράποντα Φάκα για το διαφορετικό απόγευμα, την ευκαιρία για ενδοσκόπηση, την αλληλεπίδραση και φυσικά για την αστείρευτη ενέργεια του που για άλλη μια φορά μοιράστηκε μαζί μας.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τους ανθρώπους της #enaevents, μια υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης που σχεδιάζει και διοργανώνει φυσικές, ψηφιακές και υβριδικές εκδηλώσεις.

H εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης πιστή στην αποστολή της να συμβάλει στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, δεν θα μπορούσε παρά να δίνει το παράδειγμα για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη και ανάπτυξη των συνεργατών της.

Μοιραστείτε το άρθρο