Το eMT cluster στο 31ο Money show στη Θεσσαλονίκη

30 Ιανουαρίου 2023
Το eMT cluster στο 31ο Money show στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία και με συμμετοχή πολλών εταιρειών και φορέων αλλά και πλήθος κόσμου, ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη, το 31ο Money Show. 

To Money Show, ένα πολυθεματικό γεγονός με επιχειρηματικό και οικονομικό προσανατολισμό, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, στις 27, 28 και 29 Ιανουαρίου.

Η ena Σύμβουλοι ΑνάπτυξηςΦορέας Αρωγός του eMT cluster, του πρώτου συνεργατικού σχηματισμού  Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ήταν εκεί ενημερώνοντας Φορείς και Επιχειρήσεις, για τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που προσφέρει το cluster.
Money show5

Ο Σταύρος Αμοιράς, συνιδρυτής & Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του eMT cluster, συμμετείχε στη εκδήλωση που οργάνωσε η Alpha Plan Consultants, μέλος του cluster και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με θέμα: Αποτελεσματικότητα & Καινοτομία στις ΜμΕ της Θεσσαλονίκης.

Money show3

Μετά από μια σύντομη παρουσίαση του στόχου και της αποστολής της ena, ο κ. Αμοιράς, παρουσίασε τον σκοπό και το αντικείμενο του eMT cluster. Το eMT cluster στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος Ψηφιακού Μετασχηματισμού που θα διευκολύνει επιχειρήσεις κάθε μεγέθους στη γρήγορη πρόσβαση στην τεχνολογία (Fast digital onboarding) στους τομείς της Αγροδιατροφής, της Μεταποίησης και της Βιομηχανίας, στις Έξυπνες Πόλεις και τον Τουρισμό και στην Εκπαίδευση του Ανθρώπινου Δυναμικού μέσω της eMTMetaplatform. To eMT cluster αναπτύσσει ένα δίκτυο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με στόχο την κάλυψη όλων των τεχνολογικών αναγκών ενός οργανισμού-επιχείρησης προσφέροντας καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις.

Money show12

Στο πλαίσιο του Money Show είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με πλήθος επιχειρήσεων από όλους τους τομείς της οικονομίας και να ενημερώσουμε για τα εμβληματικά έργα στα οποία συμμετέχει η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης όπως: τον πρώτο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Κόμβο Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, #DigiAgriFood και την πρώτη αμιγώς πανεπιστημιακή θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, Thinc Thrace incubator.
Money show10

Επόμενη εκδήλωση που θα συμμετέχει το eMT cluster και η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ως Φορέας Αρωγός του, είναι το Innovent Forum, 10 και 11 Φεβρουαρίου, στο Πάρκο Καινοτομίας Joist, στην Λάρισα.

Μοιραστείτε το άρθρο