To 32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με τα “μάτια” της #enaevents

18 Ιουνίου 2024
To 32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με τα “μάτια” της #enaevents

Με μεγάλη αίγλη και επιτυχία ολοκληρώθηκε το Επετειακό 32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.) που πραγματοποιήθηκε από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 40 χρόνια του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.  Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε περισσότερους από 900 σύνεδρους από Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική, Φινλανδία, Νορβηγία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία και Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια του παρουσιάστηκαν 250 επιστημονικές εργασίες, πραγματοποιήθηκαν 9 στρογγυλές τράπεζες με καταξιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανώθηκαν 9 σεμινάρια πρακτικής εφαρμογής και παράλληλες δράσεις από την Ελληνική Ακαδημία Φυσικής Αγωγής που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Καθηγητής Αθλητικού Μάνατζμεντ, Jayden (Yongiae) Kim από το Kutztown University της Pennsylvania, USA.

Στην λαμπρή επίσημη Τελετή Έναρξης του συνεδρίου βραβεύτηκαν οι Εθνικές Ομάδες Υδατοσφαίρισης Ανδρών & Γυναικών, στο πρόσωπο υδατοσφαιριστών από διάφορες γενιές της ιστορίας του αθλήματος στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) Κυριάκου Γιαννόπουλου και των Ομοσπονδιακών προπονητών, Θεόδωρου Βλάχου και Αλεξίας-Άννας Καμμένου, των διακεκριμένων αθλητριών Κωνσταντίνου Λούδη και Γιώργου Αφρουδάκη καθώς και των αθλητριών Παρασκευής Βάσσου, Μαργαρίτας Πλευρίτου και Χριστίνας Διαμαντοπούλου. Ιδιαίτερη τιμή αποδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γεώργιο Μαυρωτά, ο οποίος ως αθλητής υδατοσφαίρισης, συμμετείχε σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες, 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 8 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 5 Παγκόσμια Κύπελλα ενώ από το 1995 ως το 2000 ως αρχηγός της Εθνικής Ομάδας κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα Ανδρών Υδατοσφαίρισης.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η παρουσίαση του καλλιτεχνικού δρώμενου “Δίνοντας ρυθμό, χρώμα και κίνηση στις λέξεις” από το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το οποίο ήταν αφιερωμένο στα 40 χρόνια του Τ.Ε.Φ.Α.Α., αλλά και σε θέματα που απασχολούν τους νέους σήμερα, όπως ο σχολικός εκφοβισμός και οι διάφορες εκδηλώσεις βίας.

Το «Βραβείο Νίκος Σαμαράς» απονεμήθηκε στο Δημοσθένη Ταμπάκο, έναν εξαίρετο αθλητή της και άνθρωπο που έχει αναδειχθεί ως ένα από τα λαμπρότερα ονόματα στην Ενόργανη Γυμναστική, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο. Η εντυπωσιακή του πορεία περιλαμβάνει την κατάκτηση χρυσού και αργυρού μεταλλίου ως Ολυμπιονίκη στο αγώνισμα των κρίκων σε Αθήνα (2004) και Σίδνεϋ (2000) αντίστοιχα, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας και όχι μόνο.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ένα νοσταλγικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια Ίδρυσης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. από την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού & Εργοθεραπείας και Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγήτρια Ελένη Δούδα, και προβλήθηκαν αντιπροσωπευτικές στιγμές από τη σαραντάχρονη ακαδημαϊκή πορεία του Τμήματος αναδεικνύοντας το πλούσιο επιστημονικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο του Τμήματος από το 1984 έως σήμερα.

Το αφιέρωμα πλαισιώθηκε από μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική παράσταση με τίτλο “Ας κρατήσουν οι χοροί“. Οι φοιτήτριες της Ειδικότητας Ρυθμικής Γυμναστικής, σε συνεργασία με μέλη του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νομού Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» (ΑΞΙΖΩ), παρουσίασαν το δρώμενο και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που παρευρέθηκε.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την Τελετή Λήξης, τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου KomoRun και την ορκωμοσία των αποφοίτων πέντε Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα,  γεμάτη θετική ενέργεια και χαμόγελα.

Η #enaevents ως επίσημος διοργανωτής και εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή του Συνεδρίου, τους εθελοντές – φοιτητές και το Διδακτικό και Τεχνικό προσωπικό του Τ.Ε.Φ.Α.Α. για την άψογη συνεργασία, τους ομιλητές και επίτιμους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους τη φετινή διοργάνωση, τους χορηγούς που ενίσχυσαν και στήριξαν τη φετινή διοργάνωση,  καθώς επίσης και όλους τους συνέδρους για τη συμμετοχή τους στο θεσμό για άλλη μια χρονιά.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 33ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.

 

Μοιραστείτε το άρθρο