Το TEDxDUTH:Redefine μέσα από τη ματιά της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

29 Οκτωβρίου 2022
Το TEDxDUTH:Redefine μέσα από τη ματιά της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών φοιτητών και όχι μόνο, ολοκληρώθηκε το main event του TEDxDUTH:Redefine που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη, το περασμένο Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξηςplatinum χορηγός του συνεδρίου, ήταν εκεί! Τα μέλη της ομάδας μας παρακολούθησανσυζήτησαναλληλεπίδρασανενημέρωσαν και ενημερώθηκανέλαβαν ερεθίσματα από τους άκρως ενδιαφέροντες ομιλητές και τους παρευρισκόμενους, δοκίμασαν τα νόστιμα σάντουιτς που προσέφεραν το Rhino Estate Coffee Co. με την εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company και τις διαφορετικές γεύσεις που πρότειναν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Δέλτα 360 και κυρίως…έζησαν μια διαφορετική, όμορφη εμπειρία μάθησης!
TEDxDUTH12

Το booth της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στο TEDxDUTH:Redefine

Στο booth της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες της εταιρείας μας, αλλά και για τα έργα στα οποία αυτή συμμετέχει. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού τόσο για το eMT Cluster, τον πρώτο συνεργατικό σχηματισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όσο και για τη Θερμοκοιτίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ΘράκηςThinc Thrace incubator, στα οποία η ena συμμετέχει ως φορέας αρωγός και ανάδοχος φορέας αντίστοιχα. Τα μέλη της enateam που πλαισίωσαν το booth και η εκπρόσωπος της Thinc Τhrace incubator, Ζωή Αγαθαγγελίδου απάντησαν στις ερωτήσεις των επισκεπτών και αλληλεπίδρασαν μαζί τους.
TEDxDUTH11

Το Main Event του TEDxDUTH:Redefine

Το Main Event άνοιξε ο κ. Σταύρος ΑμοιράςΔιευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία πρωτοβουλιών όπως το TEDxDUTH και την αξία της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης που τέτοιες ενέργειες προσφέρουν. Στη συνέχεια, καλωσόρισμα απηύθυναν στο κοινό, εκπρόσωποι δύο ακόμα εκ των χορηγών του συνεδρίου, του ΙΕΚ Δέλτα 360 και του Ομίλου Πλαστικών Θράκης (Thrace Group).
TEDxDUTH5

Ακολούθησαν άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες πάνω στους 4 κεντρικούς άξονες του συνεδρίου:

  1. Inner Self

Στο πρώτο αυτό session έγινε η αναφορά για ότι καθορίζεται ως αρχή, ως γένεση και αποτελεί το θεμέλιο του Redefine.  Ομιλητές ήταν η κα. Αθανασία Συκιώτου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συντονίστρια του εργαστηρίου εγκληματολογικών επιστημών και η κα. Βιβή Ανθοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Λαμπράκη και εμπειρογνώμων της εκπαίδευσης σε διοίκηση, στρατηγικό σχεδιασμό κ.α.. Το session έκλεισαν οι  improvληματικοι, μια υποομάδα του improv της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού συλλόγου φοιτητών Ξάνθης “Η Γέφυρα”, με ένα απολαυστικό performance.
TEDxDUTH1

  1. Mass of Matter

Στο δεύτερο session έγινε μια εκτενής ανάλυση ομιλιών και εμπειριών από άτομα που ασχολούνται με τον κλάδο της σωματικής διάπλασης και γενικότερα με την εικόνα και την υγεία του σώματος. Ομιλητές του session ήταν ο κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος, με ειδίκευση στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, η κα. Κατερίνα Μπομπότα, κλινική υπότροφος στον τομέα της Στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής του Sussex, UK & social media manager στο Greek Women in STEM και ο κ. Άκης Αποστολίδης, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης & δημιουργός του καναλιού “The Skeptic Theory”.
TEDxDUTH3

  1. Alter Ego

Στο τρίτο session οι ομιλητές Θεόδωρος Λιόλιος, Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Οπλικών Επιστημών (ΣΣΕ) – Αναπληρωτ’ης Κοσμήτορας & Πρόεδρος Επιτροπής Ερευνών και Γιάννης Σκουληκάρης, Φυσικός Ιδρυτής CEO Patent Mind LTD – Συνιδρυτής, CEO Mind the Minds ΑΜΚΕ, μας μίλησαν για την εύρεση της μοναδικότητας και του ξεχωριστού εαυτού από την ήδη υφιστάμενη προσωπικότητα που διαμορφώνεται βάση των εμπειριών και των εικόνων που έχει αποκτήσει από την μέχρι τώρα ύπαρξη του.
TEDxDUTH2

  1. Coda

Tο τέταρτο και τελευταίο section με ομιλητές τον Γιάννη Κορφιάτη, πρωταθλητή στην ποδηλασία βουνού και παρουσιαστή της εκπομπής “Van Life” και την special Guest Ρενέ Στυλιαρά, συγγραφέα, πρόσφερε ερεθίσματα σχετικά με  τον τρόπο ανάπτυξης ενός δεύτερου εαυτού που θα ελευθερώσει τον άνθρωπο απο τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις και θα τον οδηγήσει, όπως αναφέρουν, στην τελική λάμψη και την γένεση ενός νέου τρόπου σκέψης, πράξης και έκφρασης.
TEDxDUTH4

To workshop της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης “Το σύμπαν της επιχειρηματικότητας” 

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, η Νανά ΖυγούραΣύμβουλος & Εκπαιδεύτρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Marketing και συνεργάτης της εταιρείας ena και ο Χρήστος ΠιτιακούδηςMarketing Executive στην εταιρεία συντόνισαν το workshop της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης με τίτλο “Το σύμπαν της επιχειρηματικότητας”.
TEDxDUTH7

Με μεγάλη προσοχή παρακολούθησαν τα όσα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του, οι ενδιαφερόμενοι που γέμισαν την αίθουσα. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη γέννηση και την εξέλιξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, το περιβάλλον στο οποίο αυτή μπορεί να αναπτυχθεί καθώς και στη δυνατότητα υποστήριξης των νέων φιλόδοξων επιχειρηματιών από φορείς και δομές στήριξης που βοηθούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.
TEDxDUTH8

Στην τελευταία αυτή κατεύθυνση μάλιστα, έγινε σύντομη αναφορά στο νέο κόμβο #DigiAgriFood, τον πρώτο Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, όπου η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης συμμετέχει ως εταίρος, καθώς και στους δύο φορείς που προαναφέραμε, το eMT cluster και την Thinc Thrace incubator. Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης άλλωστε, συμμετέχει σε όλες τις πρωτοβουλίες που δίνουν την ευκαιρία για ανάπτυξη, καινοτομία και επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, βρίσκεται, και θα συνεχίσει να βρίσκεται με ακόμα περισσότερους τρόπους στο μέλλον, στο πλευρό των ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν σε αυτό το τόσο πρόσφορο έδαφος.

Πέραν του workshop της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ανάμεσα στα 4 sessions, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε άλλα workshops που διοργανώθηκαν παράλληλα με το main event και αφορούσαν θέματα ηγεσίας, εκπαίδευσης, επιχειρηματικότητας, δεξιοτήτων (soft skills) κ.α.
TEDxDUTH6

TEDxDUTH career: Συνεντεύξεις με συμμετέχοντες 

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης συμμετείχε επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στην παράλληλη δράση TEDxDUTH career, όπου οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εταιρείες χορηγούς της εκδήλωσης, δίνοντας το βιογραφικό τους και πραγματοποιώντας συνεντεύξεις με αρμόδιους εκπροσώπους τους.
TEDxDUTH9

Στο πλαίσιο της δράσης, η Κατερίνα ΒασιλείουΣυντονίστρια Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Δευτερογενούς & Τριτογενούς Τομέα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, γνώρισε νέους και νέες που επιθυμούν να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας μας και αξιοποίησαν την μοναδική ευκαιρία που τους έδωσε η διοργάνωση να εντυπωσιάσουν με το βιογραφικό και την προσωπικότητά τους.
TEDxDUTH10

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο